U koncertnoj sali Muzičke škole u četvrtak 29. juna u 20h održaće se KONCERT DUA HARMONIKA “San Fortezza”. Sastav čine Stefan Ćeha i Aleksa Mirković.

Stefan Ćeha je rođen u Nikšiću. Student je Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Član je brojnih akademskih sastava sa kojima je višestruko nagrađivan i koji su, osim u BiH, zapažene rezultate ostvarili i u regionu. Jedan od najpoznatijih je Kvintet harmonika “Accordeus” Muzičke akademije UIS-a. Ćeha nije nepoznat nikšićkoj publici kojoj se predstavio prošle godine u Muzičkoj školi „Dara Čokorilo”, upravo kao dio sastava kvintet harmonika.

 

Aleksa Mirković je rođen u Valjevu. Student je Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Ovaj devetnaestogodišnji virtuoz svira u klasi profesorke Danijele Rakić. Njegov dosadašnji umjetnički angažman izuzetno je zapažen. Aleksa je do sada dobitnik 74 nagrade na takmičenjima u Rusiji, Portugaliji, Austriji, Švajcarskoj, Češkoj i mnogim drugim zemljama, a san mu je, kaže, da postane svjetski priznat umetnik, no i pored toga, želi i da se bavi pedagoškim radom.

Organizator programa je JU “Zahumlje” u okviru junskog repertoara Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću. Ulaz je slobodan.

KONCERT DUA HARMONIKA “SAN FORTEZZA”

Post navigation


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *