U petak 21.07.2017. godine u 20.30 ispred Gradske kuće u parku biće održano „Veče narodne lirske poezije i izvorne muzike“. Cilj ovog programa je afirmacijama tradicionalnih umjetničkih vrijednosti koje „Zahumlje“ baštini već 119 godina. Jedan od povoda za „Veče narodne lirske poezije i izvorne muzike“ je obilježavanje tri godine od osnivanja Književnog kluba „Poenta poetika“. Publika će imati priliku, a vjerujemo i zadovoljstvo, da uživa u stihovima narodne lirske i lirsko-epske poezije, kao i u izvornoj muzici i pjesmi sa južnoslovenskih prostora. Odlučili smo da publiku podsjetimo na čari i nesumnjive vrijednosti narodne umjetnosti, ovog puta poezije i muzike.

Osim toga, ovim programom se afirmiše i stvaralaštvo umjetnika koji svoj rad vezuju za JU „Zahumlje“, koja je prepoznata kao hram kulture ne samo na nikšićkim i crnogorskim prostorima, nego i znatno šire. Članovima Književnog kluba „Poenta poetika“, vokalnim solistima i članovima Omladinskog orkestra „Zahumlja“ koji učestvuju u programu posebna je čast i zadovoljstvo što svojim radom ulaze u istoriju trajanja „Zahumlja“.

Narodne lirske pjesme govoriće članovi Književnog kluba „Poenta poetika“: Sandra Đukanović, Milica Radojičić, Tijana Vujović i Nataša Lalatović. U muzičkom dijelu programa učestvuju vokalni solisti Milena Radonjić, Slavica Vuković i Luka Vasiljević, uz pratnju orkestra koji čine Anja Koprivica, Vasilije Vujadinović, Mirko Ćalić, Novica Stanišić i Ivan Peković.

Organizatori poetsko-muzičke večeri kojoj prisustvujete su JU „Zahumlje“ i Književni klub „Poenta poetika“, u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

Veče narodne lirske poezije i izvorne muzike

Post navigation


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *