Povodom Dana državnosti Crne Gore u Nikšiću je 13. jula održan VI Street art fest. I ove godine, kao i prethodnih, pripremljen je bogat cjelodnevni program u kome je uživala mnogobrojna publika. Organizatori su se potrudili da VI Street art bude poseban i drugačiji, pa je ove godine stavljen akcenat na domaće muzičko stvaralaštvo.

U prvom dijelu programa otvorena je izložba fotografija Dada Petrića, a organizovano je i takmičenje u brzom ispijanju piva, što je bila uvertira za muzički program.

U Njegoševoj ulici koja je bila zatvorena za saobraćaj, publika je imala priliku da uživa u muziciranju tri izvanredna muzička sastava koja su obilježila ovogodišnje izdanje Street arta.

Gudački kvartet, Lords Of The Strings, koji čine članovi Simfonijskog orkestra Crne Gore, otvorio je muzički program u 18.30. Nakon sastava Lords Of The Strings, nastupio je MP trio iz Podgorice, džez sastav predvođen sjajnim bubnjarom Ivanom Ivanovićem. Muzički program VI Street arta zatvorio je Light Under The Black Mountain, bluz-rok sastav iz Kotora sa neprevaziđenom usnom harmonikom Danijela Petkovskog i originalnim gitarskim pečatom Kristijana Đuranovića.

S ponosom najavljujemo da sljedeće godine Street art fest postaje prvi crnogorski bluz festival. Naši tradicionalni prijatelji i partneri i ove godine bili su CARLSBERG MNE i G3 SPIRITS.

Fotografije: Dado Petrić

Organizatori su JU “Zahumlje” i Blues brothers bar u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

VI Street art fest održan 13. jula u Nikšiću

Post navigation


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *