Na sceni Nikšićkog pozorišta u srijedu, 11. oktobra u 20 časova biće održan koncert sopranistkinje Bojane Marković i profesora gitare Slobodana Bogdanovića.
Koncert ima za cilj da predstavi osobenu lirsku interpretaciju tradicionalne narodne muzike i promoviše umjetničke i kulturne vrijednosti kako naše zemlje tako i zemalja u okruženju i šire. Kako lirski iskaz zavisi od onog ko ga interpretira, sve numere koje će biti izvedene su rađene u posebnom aranžmanu umjetnika za ovu priliku, te se nadamo da ćete ovaj muzički događaj dugo pamtiti. Događaj se organizuje u okviru repertoara Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću, a organizatori su Opština Nikšić, JU Nikšićko pozorište i JU „Zahumlje“.

 


Učesnici na koncertu: Slobodan Jovićević – perkusije, Gordana Bjeletić – klavir, Tamara Krivokapić – violina i Ana Patrić – balerina.
Bojana Marković je rođena u Nikšiću. Poslije završenog klavirskog odsjeka u školi za Osnovno muzičko obrazovanje “Dara Čokorilo”, upisala je i završila Srednju muzičku školu „Vasa Pavić“ u Podgorici, odsjek solo pjevanje, kod profesorice Larise Dašić – Simović. Diplomirala je solo pjevanje na Muzičkoj akademiji u Sarajevu u klasi profesorice Radmile Bakočević. Za vrijeme studiranja učestvovala je na prestižnim takmičenjima gdje je osvajala mnogobrojne nagrade. Zaposlena je u Gimnaziji „Stojan Cerović“ u Nikšiću kao profesor muzičke umjetnosti. Prošle akademske godine Bojana je završila master studije na odsjeku za solo pjevanje na Konzervatorijumu u Barseloni kao stipendista Vlade Crne Gore.
Slobodan Bogdanović rođen je u Nikšiću. Za vrijeme osnovnog muzičkog obrazovanja u školi “Dara Čokorilo”u Nikšiću, i srednjeg muzičkog obrazovanja u školi „Vasa Pavić“ u Podgorici, odsjek gitara, osvaja brojne nagrade na republičkim i međunarodnim festivalima. Za vrijeme školovanja u Podgorici aktivno nastupa i svira u septetu Vjere Nikolić. Akademske studije upisuje u Sarajevu u klasi profesora Zorana Krajišnika, a završava kod svjetski priznatog koncert majstora mr Gorana Krivokapića. U toku studija nastupao je u različitim kamernim sastavima izvodeći koautorska etno-džez djela, od kojih se neka izvode i na međunarodnom Sarajevo Jazz Festu. Usavršavao se kod istaknutih umjetnika kao što su: Edin Karamazov, Vera Ogrizović, Oskar Gilja, Tilman Hopštok… Trenutno se nalazi na apsolventskim studijama na odsjeku za Opštu muzičku pedagogiju, pod mentorstvom mr Zorana Komadine.

ULAZNICE SU RASPRODATE.

Kaldrmama pjesme vječne, 11.10.2017.

Post navigation


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *