U četvrtak, 19.10.2017. u Narodnoj biblioteci Budve šansu da prikaže svoje djelovanje ali i stvaralaštvo taletovanih mladih ljudi, imao je naš Književni klub „Poenta poetika“ iz Nikšića. Sama misija kluba od početka bila je da usmjeri mlade pjesnike i da im krila neophodna za njihov poetski let, što se i pokazalo kao izvanredna ideja koja je dala sjajne rezultate.

 

Kao što je već pominjano, od strane Ministrstva kulture, ocijenjeni smo kao jedan od najljepših rezultata Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću i nastojimo da opravdamo takav kompliment svakodnevnim radom i kreativnom energijom. Takođe treba istaći, da smo za tri i po godine postojanja imali učešća na svim važnijim književnim okupljanjima, uključujući Ratkovićeve večeri poezije, Nikšićke književne susrete, Barski ljetopis, Sajam knjiga u Podgorici. Saradnja sa Narodnom bibliotekom Budve, još jedna je kockica u mozaiku našeg književnog stvaralaštva, što nas osobito raduje.

  

Šansu da se prikažu budvanskoj publici sinoć imali su: Marko Vilotijević, Rada Draganić, Milica Petričević, Danijela Jokić, Sava Radulović i Goran Radojičić. Sa moderatorkom programa Tanjom Stanojević imali smo priliku da porazgovaramo o djelovanju i ciljevima kluba. Naravno, zanimljiva je bila i interakcija publike sa mladim pjesnicima, koji su poručili da nikada elektronsko kucanje ne može zamirisati kao pisana riječ olovkom i živa riječ, pa su uz to obećali i nova ostvarenja, neka nova druženja i stihove.

 

 

 

Književni klub “Poenta poetika” predstavio svoj rad u Narodnoj biblioteci Budve

Post navigation


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *