U srijedu, 29. novembra, u Nikšićkom pozorištu u 20h, biće održan koncert hora „Zahumlje“ pod nazivom PJESME IZ NOB-a.
Organizatori koncerta su Opština Nikšić, JU „Zahumlje“, Udruženje boraca i antifašista Nikšić i JU Nikšićko pozorište, a u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.
Ulaz je slobodan.
Hor „Zahumlje“ će se nikšićkoj publici predstaviti sa najljepšim pjesmama iz NOB-a, a događaj će upotpuniti i vokalni solisti Mihailo Perošević, Milica Nikolić, Tamara Butorović, Slavica Vuković, Nada Raičević i solo pjevačica Tijana Blečić. Koncert će biti izveden uz pratnju Narodnog orkestra JU „Zahumlje“.
Ovo je već treći put kako će se hor „Zahumlje“ predstaviti nikšićkoj publici sa navedenim repertoarom. Prvi put povodom Dana državnosti 13. jula 2014. godine na Sceni 213 održan je cjelovečernji koncert u organizaciji Opštine Nikšić i JU „Zahumlje“, a drugi put u okviru izložbe „Između sjećanja i otpora“ u organizaciji Fakulteta likovnih umjetnosti Cetinje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore, JU „Muzeji i galerije“ Nikšić i JU „Zahumlje“, a oba puta u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

Koncert hora “Zahumlja” – PJESME IZ NOB-a

Post navigation


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *