JU “Zahumlje” i u decembru priprema zanimljive i raznovrsne programe. Svi programi će biti organizovani u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

Decembar je u Nikšiću inače u znaku Nikšićkih književnih susreta, ali će ljubitelji pisane riječi imati priliku da uživaju u bogatom književnom programu koji organizuju Književni klub “Poenta poetika” i JU “Zahumlje”.

07. decembra u 19h u sali “Zahumlja” biće upriličena promocija zbirke pjesama “Prije objave” crnogorskog pjesnika i urednika časopisa za književnost i kulturu “Script” Đorđa Šćepovića. O knjizi će govoriti mr Marijana Terić i mr Goran Radojičić. Stihove će govoriti autor i dramski umjetnik Miro Nikolić.

08. decembra u 19h u sali “Zahumlja” odigraće se monodrama po romanu Roberta Muzila “Pometnje pitomca Tarlesa”. Predstavu je režirao Zoran Rakočević. Organizatori su KC “Punkt” i JU “Zahumlje”.

16. decembra u 20h u sali “Zahumlja” odigraće se multimedijalna predstava “Na kotorskom dvoru” Teatra 303. Predstava nudi mnogo muzike, video-materijala, dosta satire i humora, uz učešće preko dvadeset glumaca-amatera. Do sada je igrana devet puta. Teatar 303 je eksperimentalna scena koja prezentuje Kotor i Crnu Goru na svojim nastupima. Humorom djeluje pozitivno na gledaoce, a satirom opominje one koji griješe.

21. decembra u 19h u sali “Zahumlja” biće upriličeno književno veče u okviru kog će biti predstavljena izdavačka djelatnost JU “Ratkovićeve večeri poezije”. U programu koji organizuju KK “Poenta poetika” i JU “Zahumlje” učestvovaće Kemal Musić, direktor RVP, Radoman Čečović i mr Goran Radojičić.

Hor “Zahumlja” i folklorni ansambl JU “Zahumlje” će 23. decembra u 20h upriličiti Novogodišnji koncert. Publika će imati priliku da uživa u horskoj interpretaciji izvornih i narodnih pjesama, kao i u narodnim igrama i pjesmama sa prostora bivše Jugoslavije u izvođenju folklornog ansambla.

Nakon što je književno veče “Iz neobjavljenih rukopisa” u novembru izazvalo veliko interesovanje medija, publike i učesnika, JU Narodna biblioteka “Njegoš”, JU “Zahumlje” i KK “Poenta poetika” organizuju još jedno slično veče pod nazivom “Iz neobjavljenih rukopisa II” u okviru kog će i ovog puta biti predstavljeni neafirmisani autori koji u Nikšiću nijesu bili prepoznati kao književni stvaraoci. Ovo je prilika da neki od njih to i postanu.

Decembarski repertoar JU “Zahumlje”

Post navigation


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *