Danas, 13.03.2019. godine u Nikšiću, u okviru projekta Nikšićka kulturna scena, u sali Zahumlja, sa početkom u 19h nastupaju studenti gitare iz klase prof. Danijela Cerovića, sa Univerziteta Crne GoreMuzička akademija Cetinje.

Kao solisti će nastupiti Enes Alković, student 3. godine, koji će se predstaviti sa kompozicijom “Saudade br.3” francuskog kompozitora Rolana Diensa, a nakon toga će nastupiti David Marton, student 2. godine, koji će se predstaviti sa kompozicijom “San u šumi”, paragvajskog kompozitora Augustina Bariosa Mangorea.

U drugom dijelu koncerta nastupiće “Take Five” kvintet gitara sa Muzičke akademije sa Cetinja koji će izvesti djela “Četiri suvenira” američke kompozitorke Elen Fajn, kao i kompoziciju “Eqinox” portugalskog kompozitora Paola Amorima. Članovi kvinteta su: David Marton, Višnja Dukić, Stefan Kostić, Vuk Sandić i Enes Alković.

Studenti iz klase Danijela Cerovića dobitnici su nagrada na međunarodnim takmičenjima za gitaru i redovno nastupaju u okviru aktivnosti Muzičke akademije sa Cetinja. Kvintet gitara je premijerno nastupio na otvaranju zimskog segementa festivala “Barski Ljetopis”.

Organizator događaja je JU “Zahumlje“, a u okviru martovskog repertoara Nikšićke kulturne scene 2019.
Ulaz je slobodan.


Dobro došli!

Koncert studenata gitare

Post navigation


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *