Martovski kulturni repertoar u JU “Zahumlje” sadrži sedam raznovrsnih i izuzetno zanimljivih programa namijenjenih kako široj, tako djelom i probranoj publici.
 
06. marta u 19 sati u sali “Zahumlja” biće organizovana izložba slika Jelene Međedović povodom 8. marta. Izložbu će otvoriti Sonja Nikčević, potpredsjednica opštine. Organozatori su JU “Zahumlje” i Organizacija žena “Jelena.”
 
07. marta JU “Zahumlje” i Udruženje boraca NOR-a i antifašista Nikšić organizuju program pod nazivom “Žena kako to gordno zvuči”.
   
Za publiku koja preferira muzičke programe, 13. marta u 19 sati u sali “Zahumlja”, biće priređen Koncert studenata gitare u klasi profesora Danijela Cerovića.
 
14. marta u 18.30 u sali “Zahumlja” biće priređena promocija nove knjige poezije Anđele Backović. Ovo veče će biti humanitarnog karaktera, pa će novac od prodaje knjiga biti namijenjen Udruženju paraplegičara iz Nikšića.
 
Tradicionalna tribina “Kultopis” ovoga puta ugostiće Branku Šćepanović, vrsnu crnogorsku umjetnicu, čiji su talenat i umjetnička interpretacija poznati širom Balkana. Ovaj program će se u sali “Zahumlja” dogoditi 19. marta u 20 sati.
 
Promocija zbirke pjesama “Doba” Đorđa Šćepovića planirana je za 20. mart u 19 sati. U programu učestvuju Anka Radović, Goran Radojičić i autor. Organizator programa je Književni klub “Poenta poetika” – JU “Zahumlje”.
Posljednji martovski program desiće se 27. marta u 19 sati u sali “Zahumlja”. “Zahumlje” i Udruženje boraca NOR-a i antifašista Nikšića organizuju promociju knjige “Bitka na Grahovcu i crnogorsko pitanje”, čime se skreće pažnja na ovu zaista vrijednu i važnu istorijsku temu.
Martovski repertoar JU “Zahumlje”

Post navigation


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *