Pretposljednji dan Sajma okončan je predstavljanjem književnog kluba “Poenta poetika” iz Nikšića.

O klubu je govorio Goran Radojičić i prisjetio se početaka 2014. godine i osnivanja na inicijativu književnika Obrada Nenezića, otkad se mladi pjesnici redovno okupljaju u prostorijama JU „Zahumlje”.


On je istakao da je fokus aktivnosti i programa u književnom klubu pokretanje kulturnih aktivnosti, kao i povezivanje mladih sa izdavačkim kućama i autorima u zemlji i regionu.

Konstatovano je da se broj članova kluba stalno povećava, tako da u njemu danas radi preko trideset većinom mladih umjetnika.

Osim u Nikšiću, mladi pjesnici „Poenta poetike“, nastupaju širom Crne Gore i uspostavljaju saradnju sa ostalim klubovima mladih. U tom smislu istakli su saradnju sa Forumom mladih pjesnika Podgorice, koji funkcioniše u okviru KIC-a „Budo Tomović.

Članovi kluba su posebno ponosni na svoj zbornik poezije “Mozaik” i večeras su predstavili njegov drugi broj koji je upravo odštampan.

Na kraju, mladi pjesnici su posjetiocima pročitali svoje izabrane pjesme.

#deltacity #podgorica #14sajamknjiga #knjiga #knjigamabaterijetrajuvječno #knjigezadjecu #knjige #book #bookstory #instagram #nikšić #zahumlje

Predstavljanje Književnog kluba “Poenta poetika” – JU “Zahumlje” na Sajmu

Post navigation


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *