Bogat junski repertoar JU “Zahumlje” sa prijateljima, partnerima i saradnicima u okviru Nikšićke kulturne scene 2019. “Zahumlje” je za vas pripremilo 12 programa iz oblasti muzičkog, folklornog, pozorišnog i književnog stvaralaštva. Prvog dana juna na zadovoljstvo publike i brojnih osnovaca priređena je III smotra folklora osnovnih škola iz Nikšića.
Dramski studio “Zahumlja” imaće premijeru dvije svoje predstave: dječji dramski studio predstavu “Petar Pan” i omladinski dramski studio predstavu “Baš me briga me”.
Junski repertoar obilježavaju programi i gostovanja dječjih i omladinskih folklornih ansambala u Mojkovcu, Bileći i u Skoplju, ali i završni koncert u Nikšićkom pozorištu, ali i pozorišne predstave našeg dramskog studija.
Takođe književni programi su i ovog mjeseca raznovrsni i nude priliku za uživanje brojnim ljubiteljima pisane riječi. Pripremili smo za vas dvije promocije knjiga “Crnogorski kinematografi 1908-1914” Luke I. Milunovića i “Dekomnstrukcija hrišćanskog mita u Pekićevu Vremenu čuda” Milana Markovića.
Za kraj juna u bašti “Zahumlja” planirano je veče mladih nikšićkih pjesnika kojim “Poenta poetika” obilježava 5 godina postojanja.
Dobro došli!
Junski repertoar JU “Zahumlje”

Post navigation


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *