NVO Mladiinfo Montenegro u saradnji sa portalom “Mladi Nikšića” i književnim klubom “Poenta Poetika” – JU “Zahumlje” organizuje humanitarnu akciju za jednogodišnju djevojčicu Nataliju Ljumović. Veče poezije “Stihovima za Nataliju” biće održano u JU “Zahumlje” u ponedeljak 01.02.2021. sa početkom u 18:00 časova.
Ovaj događaj okupiće poznate pjesnike iz našeg grada, ali i mlade, koji će recitovati kako svoje tako i stihove svjetskih pjesnika. Za muzički dio programa zadužena je naša sugrađanka Anđela Tomić. Ulaz je besplatan, a kutija za donacije biće postavljena na samom ulazu i mogu donirati svi zainteresovani građani.
Natalija Ljumović rođena je hitnim carskim rezom u 36. nedelji. Po rođenju nije zaplakala, već je nakon reanimacije hitno prebačena na neonatologiju gdje je intubirana i priključena na aparate za disanje. Zbog nedostatka kiseonika na rođenju, Natalija nema akt gutanja ni sisanja, hranu uzima isključivo na sondu kroz nos, a ne ispušta glas jer je u potpunosti afonična. Kako bi se njeno stanje poboljšalo, potrebni su adekvatni ljekovi koji su dostupni u Makedoniji.

 

Svoj doprinos možete dati i slanjem poruke sadržine 35 na broj 14543, kao i uplatom na žiro račun 520-41930-94 ili devizni račun 520042000001515152.

Vidimo se u ponedeljak veče u Zahumlju!

Stihovima za Nataliju

Post navigation


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *